knop 3  
 

 

Stichting ADD Nederland
Stichting ADD Nederland werd opgericht in 2006 en heeft ten doel: Het beter bekend maken van ADD:
Het overwegend onoplettend type - Attention Deficit Disorder.

vdvdvfvfvfvfgfgfgf
Foto
 
Lyrics:

I think I have ADD
But no one will believe me
I'm always losin' stuff on the train
I thought it was obvious that for
some reason I'm not quite the same
And I can deal with annoying myself
when I forget to finish my sentence again
or basing life upon feeling only
or not knowing when to say when
and my mind goes

Up and down and down instead of up
it's up and down and down instead of up
is it you or me or me instead of you
and the only place I can forget is

it's at the Disco
my life is stunning
At the disco
I lose track of time
At the disco
my head stops running
Cause it's easier not to think
oh it's easier not to worry about a thing

Cause I hate randomly crying out
when really everything was just fine
five seconds ago
then I worry what it's all about
and I've already analyzed everything
one hundred times and my mind goes

Up and down and down instead of up
it's up and down and down instead of up

At the Disco
my life is stunning
At the disco
I lose track of time
At the disco
my head stops running
Cause it's easier not to think
oh it's easier not to worry about a thing

oh I can see all the lights
They're blinding my eyes they're blinding my sight
and it feels so good to lose reality
and not think of what I should
be thinking about
see I can do without you at the disco

At the Disco
my life is stunning
At the disco
I lose track of time
At the disco
my head stops running
Cause it's easier not to think
oh it's easier not to worry about a thing
 
 
 
RACHÈL LOUISE ZINGT OVER ADD IN "AT THE DISCO"
08-10-2011 - Stichting ADD Nederland
Rachel Louise vertrok met 17 jaar van Utrecht naar Hollywood om een muziekopkeiding te gaan volgen en keerde onlangs terug naar Nederland. In 2011 verscheen haar eerste single, een nummer over ADD. Met dit nummer "At the Disco" won Rachel Louise de Utrecht Popprijs en de benoeming tot 3FM Serious Talent. Stichting ADD vroeg haar om een interview en daar werkte zij met veel plezier aan mee.
 
Rachel laat weten: "Bedankt voor dit leuke interview, ik heb al het een en ander erin uitgelegd, maar wilde van tevoren nog wel even laten weten dat ik nog steeds niet weet of ik wel ADD heb. Ik heb er meerdere malen over gedacht dit officieel te laten onderzoeken maar ben er nog niet helemaal uit. Ik weet niet of dat iets verandert aan het interview maar wilde het toch nog even melden. "
 
V: Hallo Rachel, bedankt voor je medewerking aan dit interview! Je hebt een fantastisch nummer uitgebracht over ADD: Hoe ben je erbij gekomen om een nummer over ADD te schrijven en wat is de boodschap die je met “At the disco” zou willen overbrengen?

A: Ik had op het moment van het schrijven van "At the Disco" een periode waar ik voor het eerst realiseerde hoevaak ik toch wel last had van kleine dingen als dingen vergeten, chaotisch zijn, en dat ik daar vooral geirriteerd over was naar mezelf. Het is puur een verhaal over m'n eigen leven en niet precies bedoeld als een boodschap naar mensen met ADD, maar ik heb gemerkt dat het toch wel meer invloed heeft gehad dan ik had verwacht.

V: Je hebt in Los Angeles gewoond en daar zelfs muziek gestudeerd. In Nederland maken we een onderscheid tussen ADD en ADHD. In Amerika worden beide concentratiestoornissen vaak onder de term ADD geplaatst. Beschrijf je in het nummer ADD, ADHD of wellicht het gecombineerde type?

A: Ik bedoel het type ADD.

V: Ervaar je verschillen tussen beide landen in relatie tot het algemeen beeld van ADD binnen de samenleving?
 
A: Over het algemeen denk ik dat er wel hetzelfde over wordt gedacht in beide landen, maar wel dat het onderscheid inderdaad niet vaak gemaakt wordt tussen ADD en ADHD.

V: Veel mensen vragen zich af of je met ADD wel succesvol kan zijn. Jij bent als top entertainer een groot voorbeeld voor wat betreft de potentie van mensen met ADD. Hoe maak jij dit mogelijk, ondanks de belemmeringen waar je over zingt? (Veel gedachten, vergeetachtigheid etc.)
 
A: Ik weet dus eigenlijk niet of ik wel ADD heb. Ik heb meerdere testen gedaan er daar komt het wel overduidelijk op uit, maar of ik die kan vertrouwen weet ik niet. Een deel van de reden dat ik het niet laat testen is misschien ook wel omdat ik geen "excuus" wil hebben. Ik probeer ondanks dat ik dingen vergeet of chaotisch ben, structuur te creeeren, door mij te omringen met mensen die mij daarbij helpen en zo "erbij" te blijven. Ik merk vooral, doordat mensen om mij heen overzichten of schema's voor mij maken, dat het mij veel makkelijker afgaat.

V: Je hebt duidelijk een buitengewoon muzikaal talent. Denk je dat je succesvol bent geworden door ADD of ondanks ADD en heeft dit bijgedragen aan je creativiteit als songwriter en artiest?
 
A: Ik denk wel, doordat en zoveel in m'n hoofd zit en vooral extreem makkelijk geraakt wordt door dingen, ik makkelijker creatief kan zijn. Althans, ik kan me makkelijk in iets of een gedachte gooien. En ik zou me denk ik bij een "normalere" baan minder goed kunnen concentreren, dus dat motiveert ook om ver te komen met muziek.

V: Zou je ADD willen missen?
 
A: Misschien mis ik het nu wel? Haha ik weet dus niet of ik het "echt" heb, maar het vergeetachtige zou ik zeker willen missen.

V: Je hebt de Utrecht  pop-prijs gewonnen en bent benoemd tot 3FM Serious Talent. Je nummer wordt nu dagelijks op de radio gedraaid. Welke tools hanteer jij in het omgaan met stress, optreden voor een publiek, podiumvrees  etc.
 
A: Ik had toevallig dmv de Popprijs een soort coach gekregen om mee samen te werken. Dus met haar heb ik wel een aantal keer gepraat en gekeken van hey hoe deal je met bepaalde dingen. Maar ook door met vrienden en m'n broer (en bandlid) te praten relativeer je een hoop. En ik probeer me altijd heel goed voor te bereiden op dingen, zodat ik zo min mogelijk in de stress raak..

V: Hoe ga je emotioneel om met de positieve en negatieve aandacht die je krijgt van fans?
 
A: Ik waardeer de positieve reacties natuurlijk heel erg en die zijn altijd tof om te krijgen. De negatieve dingen zijn wat lastiger. In het begin vond ik het echt helemaal niks en kon ik me er echt een week klote over voelen. Maar eigenlijk zoek ik ze nu ook niet meer op en bevalt dat me wel. Ik probeer het natuurlijk ook te relativeren en als iemand me een valse kraai noemt kan ik er eigenlijk ook alleen maar om lachen! Het gaat ook meer om wat je van jezelf vindt en gelooft uiteindelijk, denk ik.

V: Wat is de mooiste herinnering die je van jezelf hebt als kind?
 
A: Buiten spelen en de zomers in Nederland en Californie. ? Moeilijke vraag...

V: Wat heb je gedaan voordat je van muziek je beroep maakte, heb je nog andere hobby’s of interesses?
 
A: Ik heb me eigenlijk altijd gefocused op muziek en heb daarin een opleiding gedaan. Daarnaast geef ik zangles en heb ik tot nu ongeveer gewerkt in de horeca. Ik heb altijd een grote liefde gehad voor dansen, en dat mis ik nu ook wel heel erg. Ik hou daarnaast ook erg van lekker eten en wandelen door de stad.

V: Naar wat voor soort muziek / welke muzikanten luister jij zelf graag?
 
A: Van alles! Ik ben op het moment fan van een vriendin van mij die net haar eerste CD heeft uitgebracht, namelijk Laura Arkana. Verder hou ik van Regina Spektor, Maria Mena, Sara Bareilles, Bon Iver, Fink, Sia, maar ook dingen als de jeugd van tegenwoordig of de Foo Fighters.

V: Wat zijn je toekomstplannen op het gebied van muziek, mogen we nog meer mooie dingen van je verwachten en waar kunnen we je volgen?

A: Ik ben nu veel aan het schrijven voor m'n toekomstige album samen met m'n broer. Die kan je in 2012 verwachten en verder zijn we altijd veel aan het optreden. De data daarvoor kan je altijd vinden op m'n website www.rachellouisemusic.nl http://www.rachellouisemusic.nl en volg me op facebook :)
 
 
knop 11
knop 10
knop 13