knop 3  
 

 

Stichting ADD Nederland
Stichting ADD Nederland werd opgericht in 2006 en heeft ten doel: Het beter bekend maken van ADD - "Het overwegend onoplettend type" Attention Deficit Disorder.

 

Persbericht oprichting Stichting ADD Nederland

01 Juni 2006 De eerste ADD-dag van Nederland!!!!
oftewel…hoe een klein initiatief grote gevolgen kreeg.
Sinds 1995 wordt er binnen Nederland erkend dat kinderen én volwassenen ADHD of ADD kunnen hebben. Een diagnose waar men elke dag de gevolgen van ondervindt thuis, op school, op het werk en binnen alle relaties. Gemakshalve noemt men deze stoornis AD(H)D, waardoor er veel misverstanden ontstaat voor hen met ADD. Zo ervoer ook Karin de Windt (29 jaar) dit aan den lijve, terwijl ze voor hulp ging zoeken om de ravage in haar leven onder controle te krijgen. Haar ervaringen gaf bij haar de doorslag om voor iedereen met ADD (+ omgeving) een eigen plek op het internet te creëren, waar men het organiseren van de eerste ADD-dag van Nederland.
Op zaterdag 17 juni 2006, van 12.00 – 17.00 uur, zal in ‘Eindelijk Almere’ gevestigd op het Festivalplein nr. 3 te Almere Stad, deze dag worden gehouden. Door sponsors is de toegang geheel gratis doch aanmelding via de website is aan te raden! Naast het geven van informatie is er op deze dag voldoende ruimte om op een ontspannen manier elkaar te ontmoeten, en wel in de vorm van optredens en een loterij gesponsord door een groot warenhuis. Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma!
Ik hoop dat Uw blad enig aandacht zou kunnen schenken aan dit initiatief die inmiddels door een aantal deskundigen, bedrijven en zelfs haar woonplaats Almere mede wordt gedragen. Het is mooi om te zien hoe een gevoel van wanhoop de hoop van velen kan worden….Dankzij één enkele ADD’ster genaamd Karin de Windt. Voor haar heb ik dan ook bijzonder veel bewondering.

Was getekend… Ans Ettema-Essler - AD(H)D-coach en mede-schrijfster van het boek ‘Samenleven met AD(H)D’
Nannet Buitelaar - Psychiater, groepspsychotherapeut en programmaleider
Rob Pereira - Coördinator Artsen Netwerk ADHD
Lidy Pelsser - Onderzoeker, ADHD Research Centre

 

 
knop 11
knop 10
knop 13